27 Ocak 2011 Perşembe

FLEKSO BASKIDA BASKI AŞAMASI

FLEKSO BASKIDA BASKI AŞAMASI
Flekso Baskı Sistemi; baskı sistemlerinin en eskisi ve en çok bilinenlerinden olan tipo baskı ailesinden, bir çeşit yüksek baskı sistemidir. Fleksonun tipodan farkı, baskı makinesinin dizaynı ve kullanılan mürekkeptir.
Flekso baskı prensibi; mürekkep haznesi, hazne merdanesi, aniloks merdanesi, klişe ve baskı silindirinden oluşur.
 Bobin kağıt ve plastik folyolar üzerine baskı yapılır.
 Ambalaj baskısı başta olmak üzere etiket ve gazete baskısında kullanılmaktadır.
 Bobin kağıda baskı yapıldığı için çabuk kuruyan mürekkep kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle solvent bazlı veya su bazlı mürekkep kullanılır.

1.Mürekkep haznesi
2.Kauçuk silindir
3.Tramlı silindir
4.Klişe silindiri
5.Karşı baskı silindiri
6.Baskı materyali
7.Çözücü bobin
8.Sarıcı bobin




Mürekkebin bulunduğu mürekkep haznesinin içerisinde dönen kauçuk merdane, mürekkebi tramlı(anilox) merdaneye aktarır. Anilox merdane, üzerindeki tram değeri oranında klişenin bağlı bulunduğu klişe silindirine aktarır. Klişe silindiri baskı silindirine temas ederek aradan geçen baskı altı malzemesine baskı yapar.
Burada kullanılan mürekkep solvent bazlı olduğu için kurutma sistemi sayesinde çabuk kurur. Bu kurutma sistemi şöyle işlemektedir:
Çözücü içeren flekso mürekkeplerinin kuruması için vantilatörle, bir düzenek sistemi üzerinden sıcak üflenir ve böylece çözücünün buharlaşması hızlandırılır. Çözücü buharları içeren hava, arındırma tesisinden geçirilmektedir. Flekso makinelerinde tek devirli kurutma vardır. Gereken kurutma ayarı;
1.Baskı altı malzemesi,
2.Mürekkep,
3.Çözücü tertibine göre seçilir.

3 yorum:

  1. Degerli blog yöneticisi yorumlarınızı bizlerle paylaştıgınız için teşekkür ederiz. Ambulans helikopter firması olarak yorumlarınızın devamını bekleriz.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. zamanım oldukça yazacağım

    YanıtlaSil